Events & Activities, July - September

Arcti ladies on Svartisen - pic by Ulrika Strömqvist at PicsbyTou

Arcti ladies on Svartisen - pic by Ulrika Strömqvist at PicsbyTou

Arctic Ladies´Week (summer edition)

Varmt välkomna alla fantastiska, kloka, modiga jenter/damer till en vecka i det vackraste av Nordnorge ♥ En boostande, äventyrlig och underbar vecka ska vi ha den 23 - 30 juli!

Idéen bakom denna vecka , som vi hoppas ska bli årligen återkommande och dessutom köras 1 vecka per vinter, är att till lägst möjliga pris erbjuda storslagna upplevelser för så många som möjligt ♥

Vi sätter givetvis gärna samman ett liknande upplägg för gutter/herrar på förfrågan ;-)

Innehållet i veckan planerar vi tillsammans men den kommer innehålla allt från havsörnsspaning till klättring på glaciären Svartisen och kajakpaddling i arktiskt fjällvatten.

 
Anneli Furmark (note that the image of the painting does not show the whole painting)

Anneli Furmark (note that the image of the painting does not show the whole painting)

Teckna, måla och skriva landskap med Anneli Furmark

Nordnorges mytomspunna och alldeles bedårande skönhet är svår att beskriva både i ord och bild. Varken färger eller adjektiv räcker liksom till, men den 15 – 20 augusti erbjuds den fantastiska möjligheten att under 4 dagar utveckla ditt seende och ditt skrivande under ledning av bildkonstnären och serietecknaren Anneli Furmark.

 
Emil.jpg

Täljarkurs i Svartisens rike

Den 4 - 10 september förvandlas loungen i Pirhuset till Snickarboa och vi välkomnar alla "Emils" och "Emilior" att vara med på en unik Täljarkurs i storslagen miljö. Då gästar oss träets mästare Sune Oskarsson från Ullared i Sverige och med hjälp av handverktyg täljer ni en s.k. Ölhöna. Det blir också tid för mycket kos/mys på kajen och upptäcksfärder i detta fascinerande Svartisens rike.